Η Απογευματινή ΕΠΑΣ του Δήμου Ιλίου, στις νέες σύγχρονες κτιριακές του εγκαταστάσεις, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στον μαθητή της περιοχής, να αποκτήσει στέρεες γνώσεις στην άσκηση ενός επαγγέλματος, μέσα από μια σειρά σύγχρονων κατευθύνσεων σε Τομείς που διαρκώς εξελίσσονται.

  ΕΠΑΣ  ΙΛΙΟΥ

Από το σχολικό έτος 2007 – 2008 λειτουργεί στο Ίλιον  ΕΠΑ.Σ  ( επαγγελματική σχολή ) με ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα ΕΠΑ.Λ. Η επαγγελματική αυτή σχολή του Ιλίου – 1η ΕΠΑ.Σ  Ιλίου – απευθύνεται στους μαθητές όλων των γύρω περιοχών, δεδομένου ότι μόνο 3 ΕΠΑ.Σ λειτουργούν σε όλη την περιοχή της Γ Αθήνας 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΣ

Είναι ένα νέου τύπου σχολείο που έρχεται να καλύψει της εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που δεν αποβλέπουν σε συνέχιση των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο ή στα ΤΕΙ, αλλά συνειδητά και σταθερά επιζητούν υψηλής στάθμης καθαρή επαγγελματική εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό στις ΕΠΑ.Σ δε διδάσκονται γενικά μαθήματα ( Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία, Θρησκευτικά κ.λπ.).

Στις ΕΠΑ.Σ οι ώρες διδασκαλίας είναι 25 την εβδομάδα με μαθήματα μόνο ειδικότητας, θεωρητικά και εργαστηριακά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΠΑ.Σ, μετά από 2 χρόνια σπουδών παίρνουν πτυχίο επιπέδου 3 σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3475/2006. Τα πτυχία επιπέδου 3 στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με ισχύουσα διάταξη θεωρούνται μεταλυκιακού επιπέδου.

 

Διεύθυνση του σχολείου είναι Χασιάς & Ανδρομάχης 1 ΙΛΙΟΝ. Προσανατολιστείτε εδώ...

 

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών της ΕΠΑΣ Ιλίου χαιρετίζουν τη παρουσία του Σχολείου στο Internet.  

        

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ.

Δείτε εδώ το 20λεπτο video της ΕΠΑΣ Ιλίου

Οι εκδηλώσεις της ΕΠΑΣ Ιλίου
Ο εξοπλισμός της ΕΠΑΣ Ιλίου

Χαιρετισμός Διευθυντή

Αγαπητέ επισκέπτη,

      Σε καλωσορίζω στη ιστοσελίδα της ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ.

      Ζώντας στην εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και επικοινωνίας εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνει για να σας παρουσιάσουμε το Σχολείο μας, τις ειδικότητες που λειτουργούν, να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το σχολείο μας και να επικοινωνήσουμε μαζί σας. 

Έχουμε επίγνωση του δρόμου που πρέπει να διανύσουμε για να φθάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο από άποψη ποιότητας  και ποσότητας πληροφοριακού υλικού. Στην προσπάθεια αυτή περιμένουμε και τις δικές σας συμβουλές, υποδείξεις, ιδέες και  υλικό, που μπορείτε να μας στείλετε μέσα από τη σελίδα της επικοινωνίας.

      Προσπαθούμε να έχετε σύντομα τη δυνατότητα να βρείτε στην ιστοσελίδα μας την πληροφόρηση που χρειάζεσθε σαν απλός επισκέπτης, σαν απόφοιτος ή μαθητής του σχολείου μας, σαν ήδη επαγγελματίας ή και σαν συνάδελφος εκπαιδευτικός.

      Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Παναγιώτης Φαντάκης.

Επιστροφή


Χαιρετισμός Συλλόγου καθηγητών

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την ιστοσελίδα Σχολής ΕΠΑΣ Ιλίου.

Το σχολείο μας με τις σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις τις άνετες αίθουσες διδασκαλίας τις εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα μέσα που δίνουν στους καθηγητές τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις πιο μοντέρνες μεθόδους διδασκαλίας και στους μαθητές να εργαστούν σε ένα περιβάλλον με όλες τις ανέσεις.   

Τα δεδομένα και οι προκλήσεις της εποχής μας, μας επιβάλλουν ν’ ακολουθήσουμε τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, για να μη μείνουμε ουραγοί στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ειδικότερα η Επαγγελματική Εκπαίδευση πρέπει να ακολουθήσει την τεχνολογική πρόοδο, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου της, ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση που βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το νέο περιβάλλον που αυτή έχει διαμορφώσει. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το μέλλον μας είναι συνυφασμένο με την ποιότητα της εκπαίδευσής μας.

Στην ιστοσελίδα θα δημοσιεύονται εκτός από διδακτικό υλικό, μελέτες και εργασίες των μαθητών μας καθώς και οι απόψεις και οι θέσεις τους σε ποικίλα θέματα. Απώτερος στόχος είναι η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει έναν ελεύθερο χώρο έκφρασης, σκέψης και προβληματισμού. Επιπρόσθετα, θα προβάλλεται το έργο και οι δραστηριότητες του σχολείου και θα δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις για την εν γένει λειτουργία του.

Για να καταστεί πραγματοποιήσιμος αυτός ο φιλόδοξος στόχος μας, επιβάλλεται να εξασφαλιστεί επικοινωνία με όλους τους αποφοίτους, παλιούς καθηγητές και εκτιμητές τους έργου του σχολείου μας. Σ’ αυτή μας ακριβώς την προσπάθεια καθοριστικός είναι, πιστεύουμε, ο ρόλος και η αποστολή της ιστοσελίδας μας.

Ο Σύλλογος Καθηγητών ΕΠΑΣ Ιλίου.

Επιστροφή